Ohjelma

Perjantai 27.7, portit auki 15.00

Lauantai 28.7, portit auki 15.00

Avanti-salin jatkot 23-02

VIP-alueen DJ festivaalin ajan

Huom! Aikataulumuutokset mahdollisia.

Disco
Ensemble

Kaikki hyvä päättyy aikanaan: Disco Ensemble tekee tänä vuonna viimeiset keikkansa. Superhitti "We Might Fall Apart" näyttää siis toteutuvan valtavan fanijoukon harmiksi. Bändi on kiertänyt yli kahdenkymmen vuoden ajan maailmaa Yhdysvaltoja ja Japania myöden. Uusinta albumia Afterlifea on ylistetty ja yhtyettä nimitetty Suomen parhaaksi livebändiksi. Tule tarkistamaan, pitääkö väite paikkansa – vielä kun ehdit.

Mando
Diao

Dance with Somebody -kappaleellaan kansainvälisen läpimurtonsa 2009 tehnyt Mando Diao lukeutuu Ruotsin menestyneimpiin rockyhtyeisiin. Yhtye soittaa energistä indie rockia ja on saavuttanut huikeaa suosiota muun muassa Saksassa ja Japanissa. On sanomattakin selvää, että FACTORYfest repeää liitoksistaan viimeistään, kun Mando Diao kytkee kitaransa vahvistimiin.

Von Hertzen
Brothers

Kolmen veljeksen progressiivinen rockyhtye Von Hertzen Brothers tunnetaan sielukkaan rautaisista sävelistään. Veljekset ovat esiintyneet Suomen lisäksi mm. Briteissä ja Japanissa ja vierailleet monissa tunnetuissa yhtyeissä kuten Don Huonoissa ja Egotripissä. Von Hertzen Brothersin eeppiset levyt ovat olleet niin arvostelu- kuin yleisömenestyksiä, ja uusin albumi "War Is Over" jatkaa Von Hertzen Brothersin voittokulkua.

Mira
Luoti

PMMP:stä soolouralle ponnahtanut Mira Luoti on yksi Suomen sähäkimmistä esiintyjistä. Hänen raikasta syntikkapoppia tarjoileva albuminsa Tunnelivisio sukeltelee rohkeasti myös synkemmissä aiheissa. Väkevän bändinsä säestyksellä Luoti tuo syvyyttä ja vahvaa tulkintaa FACTORYfestin lavalle.


Kanerva

Keskiössä nainen, hänen äänensä ja sähkökitaransa, ympärillä nelihenkinen poppoo, joka kasvattaa kappaleet energiseksi kitararockiksi. Kanerva on helsinkiläinen lauluntekijä ja sanoittaja, jonka vahva debyyttialbumi Paritanssi julkaistiin tänä vuonna. Levyn folkrock-kappaleet tutkivat pitkän parisuhteen kaarta heleästä alusta katkeraan loppuun. Levy on saanut hyviä arvosteluja ja Helsingin Sanomat antoi sille neljä tähteä kutsuen sitä ”vahvaksi, tyylikkääksi ja suorastaan täydelliseksi”. Kanervan nelihenkinen livekokoonpano kasvattaa kappaleet energiseksi kitararockiksi.

On
June

Huimat 30 miljoonaa kuuntelukertaa Spotifyssä saavuttanut porvoolainen DJ/tuottaja On June eli Joel Heikkinen luukuttaa nimensä mukaisesti kesäistä ja iloista musiikkia. Tuhansien tulppaanien maassa, Hollannissa asuvan DJ:n musiikkia Spinnin' Records, joka on alansa suurimpia levy-yhtiöitä. On Junen aurinkoisista rytmeistä nautitaan FACTORYfestin VIP-alueella kahden päivän ajan.

Mikael
Gabriel

Räppäri Mikael Gabriel on jo vuosia levyttänyt musiikkia, mutta todelliseen tähteyteen hänet sinkosi Vain Elämää -sarja. Albumi Versus teki suomalaista kultalevyhistoriaa, kun sitä kuunneltiin yli kymmenen miljoonaa kertaa suoratoistona ennen albumin virallista julkaisua. Räppäri on myös palkittu Emma-pystillä. Mikael Gabrielin lavashow ei jätä ketään kylmäksi, ei edes Suomen kesässä.


Petter

20 vuotta sitten Petter julkaisi esikoisalbuminsa ”Mitt sjätte sinne”. Yhdeksän albumia myöhemmin ruotsalainen räppäri on edelleen ajankohtainen ja uusi albumi ”Toppen av ett berg” ilmestyi äskettäin. Petter on tehnyt yhteistyötä Fintelligensin ja Elastisen kanssa suomiräpin alkuaikoina ja Stockholm-Helsinki-megahitti toimii edelleen. Petterin FACTORYfest-keikka on hänen ainut esiintymisensä Suomessa tänä vuonna. Älä siis missaa tätä!


Sanni

FACTORYfestillä on ilo tuoda yksi tämän hetken suosituimmista ja omaleimaisimmista artisteista Porvooseen. SANNI on tuttu tekijä radioaalloilla ja ”2080-luvulla” on palkittu parhaana kappaleena, striimausennätyksiä on rikottu Spotifyssa ja palkintoja rohmuttu. SANNIn kaikki albumit ovat myyneet vähintään platinaa. Nuori tähti on viime vuosina ollut hyvin kiireinen Anssi Kela ja isot biisit - sekä Vain elämää -ohjelmien kuvauksissa. SANNIn uusin single ”Pornoo” herätti paljon kohua ilmestyessään ja kieliasu on hämmentävän lähellä sanaa ”Porvoo”. Sattumaako? SANNIhan esiintyy kesällä Porvoossa…


Vesta

Vestan musiikki on modernia ja samalla folkahtavaa poppia, jossa sanoitukset nousevat tärkeään asemaan. Vesta julkaisi ensimmäisen kappaleensa vuonna 2014 ja hänen uransa muusikkona on ollut tasaisessa nousussa siitä lähtien. Viime vuonna hän solmi levytyssopimuksen Warner Music Finlandin alaisen Etenee Recordsin kanssa, ja pian ilmestyvän esikoisalbumin on tuottanut muun muassa PMMP:n tuottajana toiminut Jori Sjöroos. Vestan ja Pyhimyksen Kynnet, kynnet -hitti on tänä vuonna ollut massiivisessa radiosoitossa. Onko Vesta seuraava megatähti Suomessa? Tule tarkistamaan nuoren tähden lavashow ja päätä itse!


Involvers

Involvers on uusimaalainen vaihtoehtorockyhtye, joka yhdistelee sujuvasti popimpia sävyjä melankoliseen rockiin. Ripaus metallia tarjoaa tukevan pohjan herkälle laululle. FACTORYfest haluaa tukea uusia nousevia lahjakkuuksia ja erittäin vakuuttavasta Involversista kuulemme varmasti jatkossakin.


Atomirotta

Atomirotta yhdistelee lennokkaasti rappia, bluesia, funkia, jazzia ja punkia. Hittikappale "Aurinkoon" soi ahkerasti radiossa ja uusi levy tuli juuri uunista ulos. Atomirotan räjähtelevä kesätunnelma voisi tuottaa sähköä Porvoon kokoiseen kaupunkiin miljoonaksi vuodeksi. Voimme siis varautua kovaan menoon FACTORYfestin virallisilla jatkoilla Taidetehtaalla.

Block of
Flats

Porvoon omat pojat, neljän energisen nuoren Block of Flats nostattaa hien pintaan vaihtoehtoisella rockilla ja punkilla. Bändi on herättänyt kiinnostusta Brittejä myöten ja sijoittunut mm. Emergenza-bändikilpailussa hopeasijalle. Runsasta keikkakokemusta maailmaltakin kerännyt bändi nousee FACTORYfestin lavalle Avanti-salin jatkoilla lauantaina 28.7.