Info

FACTORYfestin aluekartta

 


FACTORYFEST ON K-18

Huomioi, että koko FACTORYfestin festarialue on K-18. 

 


FACTORYFEST TIEDOTTAA

Tässä hieman käytännön asioita ennen festivaalia 27.-28.7.2018:

Taidetehtaan alueella on muuttuneet liikennejärjestelyt keskiviikosta 25.7. lähtien. Kokonniementie suljetaan ja Uddakseen on kiertotie Kultalistankadun kautta. Olethan valppaana, alueella on paljon raskasta kalustoa!

Kun saavut alueelle, kannattaa tulla kävellen, kyydillä, julkisilla tai polkupyörällä. Alueella on normaalia vähemmän paikoitustilaa ja siksi auto kannattaa jättää kauemmas festivaalialueesta. Pyöräparkki sijaitsee Taidetehtaan parkkikannella H&M:n takana.

 

Liput

Lippu kannattaa ostaa ennakkoon, niin portilla sujuu sisääntulo huomattavasti nopeammin. Festivaalin portit sijaitsevat kauppakujan päädyssä, eli alueelle on yksi pääportti missä on myös lipunmyynti. VIP-vieraat tulevat Taidetehtaan pääovista sisään. Alueella ei ole narikkaa ja laukut tarkistetaan portilla. Ei omia juomia alueelle. Koko alue on K-18.

Yhden päivän lipulla et voi poistua festivaalialueelta ja palata uudestaan alueelle. 

Kahden päivän lipulla vapaa kulku sisään ja ulos alueelta. Portilla kahden päivän lippu ja lauantain jatkolippu vaihdetaan rannekkeeseen, joka on voimassa koko festivaalin ajan.

VIP-lipulla pääsy festivaalialueelle Sinnen terassilta.

 

Kielletyt esineet:

Räjähteet, ilotulitteet, ammukset, terä- ja ampuma-aseet, sateenvarjot ja muut vastaavat yleisön näkyvyyttä häiritsevät esineet, avaamattomat / avatut lasi- ja muovipullot, avaamattomat / avatut tölkit, myös limsa- ja mehutölkit, videokamerat ja äänityslaitteet, kamerajalustat, kotieläimet, torvet ja muut häiritsevää ääntä pitävät esineet, selfie-tikut, retkituolit, lastenvaunut ja -rattaat.

 

Sallitut esineet:

Max. 1 tyhjä muovipullo (0,5 litraa), valokuvakamerat (myös järjestelmäkamerat), laukut ja reput (jos eivät sisällä kiellettyjä esineitä), fanikyltit (pelkät kyltit ilman kyltin jalkaa).

Luettuasi listat tarkkaan, ymmärrät varmasti, että pääsy festivaalialueelle ei onnistu, mikäli sinulla on kiellettyjä esineitä mukanasi. Täysin laittomat esineet ja alkoholi/muut päihteet tullaan takavarikoimaan jo porttitarkastuksen yhteydessä.

 

Mistä voin tiedustella hävinneitä tavaroita?

Löytötavaroita voi tiedustella tapahtuma-aikana infopisteestä sekä sunnuntaina tapahtuma-alueelta.

 

Voinko valokuvata festivaalilla?

Kuvaamisen ja muun taltioinnin suhteen noudatamme tekijänoikeuslakia ja -säädöksiä. Omiin festarikokoelmiin kuvaaminen on erittäin sallittua ja suotavaa. Alueelle saa tuoda myös järjestelmäkameroita. Kannustamme jakamaan kuvia sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #factoryfest. Videokuvan ja äänen tallentaminen on kiellettyä. Kamerajalustojen tuominen festivaalialueelle on kiellettyä.

 

Esteettömyys

Festivaalialue soveltuu liikuntarajoitteisille sen tasaisuuden vuoksi. Ohjelma-alueen inva-WC:t sijaitsevat hiekkakentän WC-alueella. Liikuntarajoitteisille löytyy lisäksi oma korotettu katsomo ohjelma-alueelta. Infopisteen henkilökunta avustaa kaikissa ongelmatilanteissa. Jos festivaalivieraamme tarvitsee liikuntarajoitteisuuden vuoksi henkilökohtaista avustajaa, pääsee avustaja ilmaiseksi sisään. HUOM! Pyydämme varaamaan mukaan virallisen kirjallisen todistuksen avustajan tarpeesta.


Kompastun ja satutan itseni – mistä saan apua?

Ole ensitilassa yhteydessä lähimpään järjestyksenvalvojaan! Hän neuvoo sinut ensiapupisteen luo tai saattaa sinut sinne tarvittaessa. Ensiapu-asema sijaitsee Taidetehtaan sisäpuolella. Tarkasta sijainti kartasta saapuessasi alueelle. Ensiavusta saat apua haavoihin ja muihin pikkuvaivoihin, ja sieltä löytyvät myös muut lääkintäpalvelut.

 


NÄIN LÖYDÄT PERILLE

FACTORYfest järjestetään Taidetehtaan alueella. Kyseessä on ulkoilmafestivaali, mutta lauantain jatkot järjestetään Taidetehtaan Avanti-salissa.

Taidetehdas sijaitsee Porvoon länsirannalla, muutaman sadan metrin päässä linja-autoasemasta.

Festivaalialueelle tullaan pääporttien kautta, poistumismahdollisuutta ei ole. Alueella ei ole narikkaa joten kannattaa etukäteen suunnitella mitä tarvitsee mukaan. 

Osoite: Läntinen Aleksanterinkatu 1

Näin löydät perille

 

 


LIIKENNEJÄRJESTELYT

Huomioi muuttuneet liikennejärjestelyt, jotka vaikuttavat Aleksanterin aukiolla ja Kokonniementiellä. Kokonniementie suljetaan viimeistään torstaina 26.7. ja sen jälkeen Uddakseen on käytettävä kiertotietä. Laitureille ja veneille jokirannassa on pääsy koko festivaalin ajan.

 


YÖPYMINEN

Kesäviikonloput ovat ruuhkaista aikaa Porvoossa. Majoitusten osalta kannattaa olla hyvissä ajoin liikenteessä.

Porvoon sivuilta löydät kattavan listan eri majoituspaikoista:

Majoitus


PALVELUT JA RAVINTOLAT

Festivaalialueella tarjoilusta vastaa Bistro Sinne ja todellista herkkua on festarivieraillemme luvassa. Katso tarjonta Ruoka-sivulta.

 

Herkkusuille Porvoo on suoranainen unelma ja sana kaupungin ravintola- ja kahvilatarjonnan laadukkuudesta on kiirinyt laajalle. Kahvikakut, lounaan tai päivällisen voi nauttia paitsi historiallisissa puu- tai kivitaloissa, joiden tarina ulottuu aina 1700-luvulle asti, myös nykyaikaisissa, moderniin makuun tyylitellyissä tiloissa. Paikallisissa keittiöissä loihditaan perinteisiä suomalaisia sekä skandinaavisia ja kansainvälisiä makuelämyksiä huolella valittujen viinien ja oluiden kera. Monissa ravintoloissa kiinnitetään erityistä huomiota lähiruokaan ja luonnonmukaisuuteen, mikä on oma osansa nautinnosta. Lue lisää: Ravintolat ja kahvilat


VIERASVENESATAMAT

Porvoossa on kaksi vierasvenesatamaa: Porvoon vierasvenesatama on joen itärannalla Jokikadulla Laivurinkadun päässä, matkustajasataman lähellä ja toinen sijaitsee Pellingissä.

Porvoon vierasvenesatama

Vierasvenepaikat

 


PRESS

Journalistiliiton myöntämällä pressikortilla saa ovelta passin. 

Muut median edustajat pyydetään ottamaan yhteyttä katarina.broas@porvoo.fi